A soproni Központi Bányászati Múzeum hivatalos blogja hírekkel, érdekességekkel

Központi Bányászati Múzeum

Központi Bányászati Múzeum

NÉZŐpont?

2018. november 12. - Központi Bányászati Múzeum

Kezdjük az elején : a projekt címével.

Első olvasatra talán túl nagyvonalúnak tűnhet, mégis mi úgy véljük, kifejezi ez a cím a múzeum elkötelezettségét  a témák komplex kezelésére: arra, hogy az életet csak annak bonyolultságban  érdemes bemutatni.  El akarunk szakadni  az egyes tudományágak olykor merev, önmagába forduló szemléletétől.  Bízunk abban, hogy átlépve a hagyományos múzeum értelmezésen olyan, komplex programot tudunk megvalósítani, mely összetettségében alkalmas arra, hogy hű tükre legyen a technika-és társadalomtörténet egymásra épülésének.

Ki kell emelnem, hogy a magyar bányászat múltja erre kiválóan alkalmas: évszázadokon át meghatározó jelentősége volt a kontinens bányászatának, „élharcosa”, mintaadója nem csak a szűken vett bányászati fejlesztéseknek, de meghatározó jelentősége volt a magyar gazdaság eredményességében, s olyan urbanisztikai, szociális, társadalmi, művészeti nyomokat hagyott ránk, amelyek megérdemlik azt, hogy megkíséreljük azok minél teljesebb bemutatását, megőrzését. 

agricola_metszet.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://banyaszatimuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr7614360911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása