A soproni Központi Bányászati Múzeum hivatalos blogja hírekkel, érdekességekkel

Központi Bányászati Múzeum

Központi Bányászati Múzeum

Hatvan évesek leszünk!

2017. január 31. - Központi Bányászati Múzeum

A Központi Bányászati Múzeum idén ünnepli megnyitásának 60. évfordulóját. Várjuk azok jelentkezését, akik annak idején részt vettek a múzeum rendezésében, megnyitóján, hogy visszaemlékezéseikkel megőrizzük emlékét az alapítók generációjának! 

A jubileum alkalmából erre az évre olyan szakmai kutatást tervezünk, mely „ túlterjeszkedik” a 60 éven, a magyar bányászat 1945. és 2016. közötti időszakát tárja fel. Természetesen nem csak a szigorúan vett technikatörténeti áttekintés, hanem gazdaság-és társadalomtörténeti összefüggések feltárása is a cél.  Kutatásunkban hangsúlyt kap az 1990. és 2016. közti időszak: a bányászat felszámolása, annak gazdasági és társadalmi következményei. A kutatás eredményeit időszaki kiállításon kívánjuk bemutatni, melynek megnyitójához konferenciát rendeznénk az adott témában. Az anyagi források összegyűjtésére már megkezdtük a pályázatok írását, reméljük sikeresek leszünk - mint ahogy azt is, hogy a szakma is támogatja ennek az összefoglaló kutatásnak a megvalósítását.   

image001.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://banyaszatimuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr6012172028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása